Welkom BIJ
ALTELIER MéME

Atelier Mémé biedt een unieke selectie aan van vintage Delvaux handtassen waarvan de authenticiteit gegarandeerd wordt. Elke authentieke Delvaux is handpicked & met zorg in ere hersteld. De tas wordt zo compleet mogelijk in beeld gebracht met haar pasvorm, kwaliteiten en/of kleine onvolkomenheden.

Dat maakt dat je in het volste vertrouwen kan shoppen in mémé haar vintage snoepwinkel.

Ben je toch niet tevreden? Dan regelen wij je retour. Welkom & geniet van al het moois.

Mémé wie?

Mijn naam is Stefanie. Ik draai al 33 rondjes mee rond de zon vanop de allermooiste plek op planeet aarde, ons oude station in Oplinter, dat ik mijn huis én atelier mag noemen. Het station is drukbevolkt met mijn grote vriendelijke reus, Pieter-Jan, en 2 kinderen Loes en Aldo.

Ik ben architect op papier, kunstenaar met kleurpotlood, deed onderzoek en doceerde aan Universiteit Hasselt over de tekening binnen de discipline van erfgoed en herbestemming én ben dus ook (en vooral) gepassioneerd Delvauxverzamelaar- en restaurateur. Een hele boterham, maar onthoud vooral dat ik een bruistablet vol energie ben!

Vintage Delvaux, dus. Ik hou er van, verzamel ze, restaureer ze en geef ze een tweede leven.

Delvaux zit namelijk in ons Belgen-DNA, in dat van ons allemaal. Mijn missie is om jullie minstens half zo enthousiast te krijgen als ikzelf ben. Maar, pas op, er lonkt verzamelgevaar!

Welkom in de vintage snoepwinkel van mémé delvaux. De naam is een ode aan mijn eigen mémé. 

Waarom vintage? Waarom Delvaux?

Maar waarom dan Delvaux? Delvaux is Belgisch, opgericht in 1829 en het allereerste handtassenmerk ter wereld. Iets waar we met z’n allen terecht fier mogen op zijn. Net als zovelen begon hun verhaal met het produceren van reistassen en valiezen. 

België kent één van de eerste, maar ook meest dense treinnetwerken ter wereld. Tijdens en na WO I richtte Delvaux zich voornamelijk op vrouwelijk cliënteel en zo ontstond de nood voor een compacte reistas op de schoot. De handtas was geboren!

Niet alleen maakte Delvaux een shift in cliënteel, ook hun ontwerpers werden voornamelijk vrouwen. En nog steeds!

Mijn interesse in vintage luxe handtassen werd gewekt toen ik begon te lezen over beleggen. Niet wat je verwacht had? Inderdaad, mijn liefde voor Delvaux vloeit niet verder uit een interesse in mode. Luxe handtassen zijn namelijk een prima belegging: op lange termijn stijgen ze in waarde. Hoeveel precies hangt sterk af van het merk, het model, de staat waarin de tas verkeert en of ze vergezeld is van accessoires. 

Een deel van mijn spaarcenten is dus beland in de vorm van een vintage Delvaux. Spaarcenten zijn namelijk niet meer van deze tijd. Zet ze op je spaarrekening en naar verloop van tijd zullen ze verdampen.

Sedert enkele jaren is Delvaux overgenomen door een Zwitsers bedrijf. Zo’n overname brengt veel teweeg bij verzamelaars. Maar, de ziel van Delvaux is tot op de dag van vandaag puur Belgisch: de tijdloze ontwerpen, wereldvermaarde  productie en savoir-faire. Dat laatste leerde ik mezelf  voor een deel aan. Vooral (her)kleuren van leder interesseert me. 

Niet gek als je weet dat ik ook gepassioneerd kleurpotloodtekenaar ben. Dat ik dan ook nog eens samen met mijn man en 2 kinderen in een voormalig treinstationnetje woon (daar waar het verhaal begon voor Delvaux) maakt voor mij de cirkel rond.

Ik ben waar ik moet zijn en doe waar ik van hou.

Verkoop
je delvaux

Interesse om jouw oude Delvaux te verkopen via dit platform?

Vul het formulier in en dan kijk ik of jouw oude Delvaux in de collectie van Atelier Mémé past.

Laat je delvaux restaureren

We restaureren sinds 2024 ook handtassen op aanvraag. Je kan ook hiervoor een aanvraag indienen via deze pagina.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vel risus imperdiet, gravida justo eu.

@keramic.store

Follow Us :